Debut timid în marele proiect de reabilitare a trotuarelor pe 23 de străzi din Roșiorii de Vede

Dacă în plină iarnă , chiar în toiul sărbătorilor, firma care a încheiat contractul de lucrări pentru reabilitarea trotuarelor se repezea să scoată bordurile vechi, să-și facă front de lucru, acum abia se mișcă, lejer și cu prioritate pe străzi unde este nevoie de material puțin și muncă multă. S-ar zice că vrea să dea de lucru angajaților sau cel puțin așa a motivat acele lucrări din iarnă, doar că oamenii care au muncit pe frig și ninsoare nu sunt nici acum plătiți, iar acest lucru l-am aflat chiar de la  cei care au lucrat la scoaterea bordurilor.

De fapt, firma și-a prioritizat lucrările în funcție de costuri, începând cu străzile unde este nevoie de materiale puține și mai multa manoperă,  cum spune chiar edilul municipiului, Valerică Cîrciumaru. Bine, nici primarul nu-i va lăsa să-și facă prea mult de cap, dar, pentru moment a înțeles că nu prea găsesc forță de muncă locală, iar procedura de plată a lucrărilor durează și le-a dat un răgaz să-și asigure un ritm de lucru și resursele necesare, că doar nu se apucă tocmai el să pună bețe în roate unei firme serioase cum este Hidro Olt.

În aceste zile se lucrează la pregătirea terenului și montarea bordurilor pe străzile Comercial, Caragiale, Dorobanți, Dobrogeanu Gherea, dar în curând trebuie să înceapă și în zona centrală unde este vorba de o altă categorie de lucrări, cu pavaje din granit artificial pe toată strada Rahovei și Dunării până la Primărie. Până atunci se va lucra la refacerea iluminatului public și instalarea unei rețele de apă pentru udatul spațiilor verzi de pe  strada Rahovei.

Valoarea contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe 23 de străzi din municipiul Roșiorii de Vede este de 8,6 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*