Jandarmii olteni sărbătoresc 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza miercuri, 3 aprilie, o serie de manifestări în spaţiul public, prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Festivităţile vor debuta la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi a ziariştilor din presa locală, vor fi prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei și recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni. Totodată, vor fi premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi se vor înmâna invitaţilor diplome aniversare și plachete.

„EXPO –Jandarmeria”
Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, ateliere interactive, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.
Vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.
În cadrul manifestărilor vor fi distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat.

Începând cu orele 20.00, în municipiul Slatina, pe Bulevardul A.I. Cuza, pe sensul de mers cuprins între intersecția cu Str. Primăverii până la magazinul Winmarkt se va desfîşura ceremonia militară ,,Retragere cu torțe”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*