Autorul crimei de la Brebeni a fost reținut

În cadrul cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în luna noiembrie 2018, având ca obiect infracţiunile de tentativă de omor calificat, omor calificat şi tâlhărie calificată, comise în noaptea de 02/03.11.2018, pe raza comunei Brebeni, jud. Olt, în după – amiaza acestei zile s-a dispus reţinerea unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Valea Mare, jud. Olt, având în vedere că probele administrate, până în prezent, au condus la conlcuzia că acesta este autorul faptelor.
Persoana reţinută a fost inclusă, încă de la început, în cercul de suspecţi şi este nepotul, pe linie maternă, a uneia dintre persoanele vătămate.
În seara de 02.11.2018, inculaptul G.I.G., din com. Valea Mare, jud. Olt, a pătruns fără drept, în locuinţa persoanelor vătămate D.I şi V.P.I., din com. Brebeni, sat Brebeni, jud. Olt, unde a exercitat acţiuni de agresiune fizică asupra acestora, lovindu-le în zona capului şi a corpului, ocazie cu care i-a sustras primei persoane vătămate un portmoneu, pe care îl avea într-un buzunar al hainei şi în care se aflau aproximativ 600 de lei.
Actele de agresiunei exercitate de către autor s-au soldat cu decesul uneia dintre persoanele vătămate, precum şi cu cauzarea de leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de îngrijiri medicale, în cazul celei de-a doua victime.
Urmează ca în cursul zilei de mâine, 03.04.2019, să se solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului G.I.G, pentru o perioadă de 30 de zile.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*