27 martie – Ziua Internațională a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961 la Viena, de către Institutul Internaţional de Teatru, a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale institutului. Institutul Internaţional de Teatru a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internațional e invitată să comunice reflecțiile sale asupra celei mai vechi forme artistice – teatrul.
Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza cu acest prilej o serie de manifestări culturale, miercuri 27 martie, de la ora 11.00 la Sala de lectură a instituției:
– Piesa de teatru ”The army” va fi prezentată de către elevii Liceului Teoretic ” Constantin Noica ” Alexandria, coordonați de prof. Simona Dragomir;
– Piesa de teatru ”Sharing is caring” va fi pusă în scenă de către elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”Alexandria, coordonați de prof. Paula Dobrin;
– ”Bacalaureat” și ”Vizita”- de I. L. Caragiale, ”Steaua fără nume” – de Mihail Sebastian, ”Un amănunt” – de Mircea Sântimbreanu vor completa programul. Actori vor fi elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul ”Alexandria, coordonatori : prof. Elena Drăgan și bibliotecar Anuța Voinea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*