Valentin Boboc, cel mai tăcut deputat de Teleorman

Aflat la mijlocul celui de al doilea mandat de deputat ales în județul Teleorman, Valentin Boboc a făcut progrese la capitolul luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului. Dacă în mandatul anterior a avut doar două intervenții, din care una când a depus jurământul, acum a ajuns deja la trei luări de cuvânt în ședințele de plen ale Camerei Deputaților. Singurul subiect despre care a avut ceva de spus deputatul Valentin Boboc a fost lupta împotriva corupției, când și-a manifestat nemulțumirea față de metodele prin care sunt identificați corupții “inventați de mașina de propagandă a sistemului”. Cel mai tăcut deputat din Teleorman este membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor,corupției și pentru petiții. Ultima propunere legislativă pe care și-a pus semnătura Valentin Boboc, alături de alți șapte deputați din PSD și ALDE se referă la “acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ”.

Nici deputatul Ică Florică Calotă nu stă prea bine cu vorbele, bifând doar cinci luări de cuvânt în Parlament, cu tot cu jurământ, dar ceva mai bine decât în mandatul trecut când a vorbit de patru ori în patru ani. Și la capitolul propuneri legislative inițiate, deputatul ALDE l-a depășit cu mult pe colegul său de cameră și coaliție.

Mai vorbărețe s-au dovedit a fi doamnele care reprezintă Teleormanul în Camera Deputaților, Violeta Răduț – PSD și Mara Calista -PNL. Violeta Răduț a luat cuvântul în 27 de ședințe de plen, iar Mara Calista în 23 de ședințe. În ceea ce privește propunerile legislative  initiațe, deputata liberală conduce detașat, dar Violeta Răduț are mai multe legi promulgate, având susținerea majorității parlamentare din care face parte.

Cu excepția lui Liviu Dragnea, și el deputat de Teleorman, pe care funcția de președinte al Camerei Depuțatilor îl obliga să ia cuvântul foarte des, domnii deputați teleormăneni nu se prea omoară cu treaba prin Parlament, în timp ce tinerele doamne și-au luat rolul mult mai în serios.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*