Elevi de top la Școala Mihai Eminescu

Trei elevi de la Școala Mihai Eminescu din Roșiorii de Vede, Rareș, Teodora și Ștefan vor reprezenta , în acest an, județul Teleorman la faza națională a olimpiadelor de matematică, fizică , limba română și biologie. Ei nu sunt singurii elevi care au obținut rezultate notabile la concursurile școlare din acest an. Chiar dacă nu s-au calificat la etapele naționale, mai mulți elevi de la Școala Mihai Eminescu s-au aflat pe podium la diferite discipline.

Rareș Marinescu a reușit o dublă performanță și va reprezenta școala și județul Teleorman la faza națională a olimpiadelor de limba română și matematică. Dacă la limba română talentul nativ l-a ajutat foarte mult și nu a avut nevoie de pregătire suplimentară, la matematică, nivelul de performanță la care a ajuns este rezultatul unor ani de muncă, perseverență și dorință de autodepășire. Deși a participat în mod constant la olimpiadele de limba și literatura româna și matematică cu rezultate foarte bune, visul  lui Rareș este să ajungă un fizician de top. Iustina Tudor, profesoara care îl pregăteste pe Rareș la matematică spune că ” este o adevarată plăcere să lucreze cu acest copil deosebit”.

Ștefan Berevoescu și Teodora Iatan sunt alți doi elevi de excepție care vor reprezenta Școala Mihai Eminescu și județul Teleorman la faza națională a concursurilor de fizică și biologie.

Pentru Teodora Iatan, “biologia însemană cunoaștere și o altă perspectivă asupra vieții”. Este al treilea an în care obține rezultate excepționale la această disciplină, dar este olimpică și la alte materii, limba română, matematică și chimie. Cristiana Burlacu, profesoara care o pregătește la biologie ne-a spus despre Teodora că “este un copil excepțional, avid de cunoaștere, care pune foarte mult suflet în ceea ce face”.

Ștefan este elev în clasa a VIII- a și a participat în fiecare an la olimpiade , materiile lui preferate fiind fizica și matematica. În acest an a reușit să urce pe primul loc la fizică și va merge la faza națională, singurul elev din Roșiorii de Vede calificat la naționala de fizică ce se va avea loc la Târgoviște. “Deși este doar în clasa a VIII- a, nivelul lui este mult mai ridicat și poate rezolva cu ușurință marea majoritate a subiectelor de bacalaureat”, a spus despre Ștefan Berevoescu, profesorul de fizică, Doru Bivolaru.

Realizările elevilor  sunt motiv de mandrie pentru Școala Mihai Eminescu, dar și rezultatul unei munci susținute și responsabile atât din partea copiilor cât și a dascălilor care îi pregătesc.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*