Se caută soluții pentru atragerea medicilor tineri la spitalul din Roșiorii de Vede

La ultima ședință de consiliu local s-a adus în discuție deficitul de medici cu care se confruntă Spitalul municipal Caritas din Roșiorii de Vede. Chiar dacă au mai fost acordate facilități pentru medicii din alte localități, angajați la spitalul municipal, sub forma unei sume fixe suportate din bugetul local pentru plata chiriei și utilităților, acestă măsură nu este suficient de atractivă încât să-i convingă pe medici să stea prea mult la Roșiorii de Vede.

Doctorul Ion Gogoi care este și reprezentantul Consiliului local în Consiliul de administrație al Spitalului Caritas a propus amenajarea unor locuințe pentru medici în fosta clădire a Stației de Ambulanță, investiție ce poate fi realizată prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale. O altă solutie propusă de dr. Gogoi a fost reorganizarea cabinetelor din clădirea Ambulatoriului de specialitate al spitalului astfel încât două din cele patru etaje ale clădirii să fie transformate în locuințe pentru medici.

O altă propunere a venit din partea unui liberal care consideră ca achiziționarea sau închirierea unor apartamente de pe piața liberă în care să fie cazați medicii este o soluție mult mai ieftină decât reabilitarea, recompartimentarea și modernizarea unei clădiri care a avut cu totul altă destinație.

Deocamdată, problema acordării unor facilități  locative pentru medici care să-i determine să vină și să rămână cât mai mult timp la Spitalul Caritas a ramas la stadiul de discuție. Administrația locală nu dă semne că ia în calcul măcar una dintre variantele propuse.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*