Crește numărul persoanelor care plătesc taxele și impozitele online

Tot mai mulți contribuabili persoane fizice folosesc serviciul online de plată a impozitelor și taxelor locale. Dacă la sfârșitul anului trecut doar câteva persoane și-au plătit online taxele în municipiul Roșiorii de Vede, acum numărul utilizatorilor se apropie de 200 și creste de la o zi la alta, iar sumele încasate prin intermediul site-lui ghiseul.ro nu sunt deloc neglijabile.

Direcția Impozite si taxe a municipiului Rosiorii de Vede a intrat in sistemul ghiseul.ro, inca din septembrie 2018, dar pana in luna decembrie se puteau plati online doar amenzile. In cele cateva luni de la activarea acestui serviciu, 168 de persoane fizice si-au platit taxele si impozitele online.

La Alexandria, plățile online de taxe și impozite locale, prin sistemul național www.ghiseul.ro au început  pe 07.01.2019. Printre instituțiile  active la plata cu autentificare a impozitelor și taxelor locale se află și serviciile publice ale primăriilor din Turnu Măgurele și Videle.

Pentru acest tip de tranzacții online nu se percep comisioane, iar înregistrarea pe site-ul ghiseul.ro îi permite contribuabilului să afle exact ce sume datorează bugetului local indiferent de localitatea în care se află. Pentru fiecare plată efectuată se alocă un cod de siguranță al plății și se emite, pe email, o dovadă a plății care are rol de chitanță. Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro are  anumite avantaje, este o procedură confortabilă, rapidă și sigură.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*