Traficul rutier îngreunat din cauza incendiilor de vegetație

Odată cu venirea primăverii, agricultorii obișnuiesc să incendieze vegetația uscată de pe terenurile agricole. Însă, probabil, puțini realizează că arderea vegetației uscate poate avea consecințe foarte grave.
Pe lângă poluarea atmosferei, pagubele provocate mediului înconjurător cât şi culturilor agricole şi păşunilor din imediata vecinătate, trebuie să ținem cont și de faptul că fumul dens care se extinde poate duce la scăderea vizibilității în ceea ce privește traficul rutier, de aceea polițiștii teleormăneni le recomandă tuturor participanților la trafic să reducă viteza în perimetrul în care este fum şi să conducă prudent.
Întrucât pe tronsoanele de drum în care vizibilitatea este redusă se formează coloane de mașini, îi sfătuim pe conducătorii auto să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.
Totodată, atragem atenția că pe lângă sancțiunile contravenționale , persoanele în cauză pot fi cercetate pentru comiterea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și incriminată de Codul Penal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*