Un bărbat din Coteana și-a omorât în bătaie concubina

În după amiaza zilei de 04.03.2019 procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 16:30, a unui barbat în vârstă de 36 de ani, din com. Coteana, jud. Olt, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., rap. la art. 199 alin. 1 C.p.
Inculpatul B. I., în seara de 03/04.03.2019, pe fondul consumului comun de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, motivat de faptul că victima I. S., concubina sa, i-a adus injurii, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu un ciomag în zona capului, cauzându-i mai multe plăgi contuze la nivelul craniului şi fracturi de bază şi boltă craniană, care au condus, la scurt timp, la decesul acesteia.
Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 04.03.2019 rezultă că moartea victimei a fost violentă, datează din data de 03.03.2019, a fost cauzată de contuzia, dilacerarea şi hemoragia cerebrală urmare a unui traumatism cranio-cerebral acut deschis, forte, cu multiple leziuni osoase în condiţiile unei agresiuni individuale.
De asemenea, leziunile traumatice constatate la autopsie (multiple plăgi contuze la nivelul craniului, multiple fracturi de bază şi boltă craniană, contuzii – dilacerare-hemoragie cerebrală) s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp dur.
Victima a prezentat sânge pe căile respiratorii şi aspirat hematic pulmonar ce denotă supravieţuirea în momentul producerii leziunilor craniene.
S-a mai concluzionat că există legătură de cauzalitate, directă şi necondiţionată între leziunile traumatice şi deces.
În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*