Opt unități de învățământ din Alexandria intră în reabilitare

În ultima ședință de consiliu local, la Alexandria au fost aprobate sumele actualizate pentru 9 obiective de investiții. Cererile de finanțare pentru aceste proiecte au fost depuse în 2017, aprobate și odată finalizate procedurile de achiziție era nevoie de actualizarea contractelor de proiectare și execuție. Prin hotărâre de consiliu a fost aprobată valoarea totala a fiecărui obiectiv de investiții și a cofinanțării asigurate de la bugetul local.

Numai partea de cofinanțare ce îi revine municipiului Alexandria este de aproape 5 milioane de lei, restul până la suma totala de 25,6 milioane de lei fiind asigurată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Școala Ștefan cel Mare beneficiază de finanțare în cadrul a două proiecte de investiții, unul ce presupune modernizarea spațiilor de agrement, împrejmuire și anvelopare, iar altul de extindere a clădirii și amenajarea laboratoarelor, în valoare totală de peste 6 milioane de lei.

La Grădinița cu PP nr.4 se vor executa lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii în valoare de peste 1,6 milioane de lei, iar modernizarea și reabilitarea clădirii Grădiniței nr.7 presupune lucrări de aproape un milion de lei. Cea mai mare investiție este cea de la Grădinița cu PP nr. 10, în valoare de 6,3 milioane de lei și unde pe lângă reabilitarea corpului A1/1, o clădire monument istoric, celelalte corpuri vor fi desființate, iar în locul lor va fi construită o clădire nouă în regim D+P+1E. Lucrările la Grădinița 10 vor dura aproape doi ani, dacă nu intervine ceva neprevăzut, cum se mai întâmplă.

Într-un amplu proces de reabilitare va intra și Creșa nr.4, unde lucrările au o durată de 10 luni, iar valoarea investiției depășește 1,2 miloane de lei. Printre cele 9 obiective de investiții se mai află Școala Al. Colfescu și Școala nr.6 cu lucrări de modernizare și reabilitare a clădirilor ce se ridică la 3,5 milioane de lei, respectiv 4,5 milioane lei. O altă investiție de aproape 1,5 milioane de lei este pe punctul de a fi demarată la Liceul Tehnologic nr.1 ce presupune modernizarea și reabilitarea clădirii, lucrări ce vor dura 9 luni.

În acest moment veștile bune sunt doar pe hârtie și daca socotim după ritmul în care se lucrează la acest program, unele din investițiile enumerate mai sus nu vor fi gata nici în 2020, dacă numai partea birocratică durează de doi ani și nu s-a încheiat.

Teodora Ciofalcă

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*