Bătrânii cu pământul în arendă la fostul IAS Roșiori, purtați pe drumuri și mințiți de oamenii lui Niculae

O mulțime de roșioreni, proprietari de terenuri agricole, majoritatea oameni bătrâni sunt purtați pe drumuri și mințiti de angajații de la Intercereal, firma lui Ioan Niculae, magnatul condamnat ajuns la un moment dat cel mai bogat român implicat afaceri discutabile, evaziune fiscală,  fapte de corupție la nivel înalt,dar care nu își poate stăpani lacomia și vrea să profite de pe urma bătrânilor care i-au dat pământul în arendă.

Proprietarii de terenuri, moștenite de la părinți și bunici au ajuns să stea cu mâna întinsă la ușile lui Niculae ca să primească ce li se cuvine din contractele de arendă. Cei care au preferat să ia produse s-au ales cu ceva dupa ce și le-au transportat și valorificat singuri, dar cei care au optat pentru bani și conform planficării la plată trebuiau să-i primească în octombrie 2018, nu au văzut un leu nici până acum. Angajații de la Intercereal i-au plimbat în fiecare lună ca să le spună că nu sunt bani, făra alte explicații. Acum nu mai răspund nici la telefon. Mai multe persoane ne-au spus că ultima dată când au reușit să discute cu cei de la firma care le lucrează pământul li s-a spus că așteaptă banii de la Uniunea Europeană. O altă minciună servită cu nonșalanță bieților oameni care nu știu că plățile pe suprafată  s-a facut în toamnă.

De fapt, nu angajații sunt vinovați pentru această situație că nici ei nu o duc prea bine, dar trebuie să joace cum le cântă șefii. Se aude că nu și-au luat salariile de câteva luni, dar Niculae are alte treburi mai importante acum. Deși mai are o condamnare în primă instanță, care nu este definitivă, Ioan Niculae poate reveni  în forță pe piața  afacerilor cu îngrășăminte fiind primul beneficiar al legii prin care Guvernul vrea să plafoneze, timp de trei ani prețul de vânzare al gazelor. Omul de afaceri a și declarat că daca legea va fi aplicată ca atare poate să deschidă toate cele șase fabrici de îngrășăminte pe care le deține InterAgro.

Cu așa probleme mari pe cap, cine mai are timp de niște mici proprietari de terenuri care își cer drepturile. Mai grav este că, în curând, ANAF-ul o să le trimită acestor oameni notificări pentru impozitul pe venitul agricol pe care trebuie să-l plătească, doar sunt proprietari care și-au cedat dreptul de folosință al terenului prin contractul de arendă și statul pe oamenii simpli nu-i iartă, le ia și ultimul bănuț, doar cei de teapa lui Niculae sunt ajutați și păsuiți.

Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 Comment

  1. Cum putem sa scapam de hoti de la Interceteal ? Am fost in luna iunie si am depus cerere de reziliere a contractului de arenda ,nu se obosesc sa rspunda ne mint si ne pun pe drumuri ,si in satul Socetu ,con Stejaru pe anul trecut nu a dat bani pe recolta .

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*