Se închide cabinetul medical de recuperare al pensionarilor

Cabinetul medical de recuperare deschis de CAR Pensionari la Roșiorii de Vede, în urmă cu aproape patru ani, se închide peste câteva zile când toți angajații își vor încheia perioada de preaviz. Unitatea medicală a fost înființată din dorința de a le oferi pensionarilor servicii medicale de calitate, specifice vârstei, cu facilități pentru membrii CAR Pensionari Roșiorii de Vede , care suportă o parte din tarifele serviciilor prestate.

Conform statutului Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, aceste cabinete medicale pot funcționa cu condiția să realizeze venituri care să acopere cheltuielile, dar de la înființare și până acum, cabinetul medical de recuperare de la Roșiorii de Vede a înregistrat pierderi în mod constant. Numai anul trecut, cabinetul a înregistrat pierderi în valoare de 65.000 lei și cam în jurul acestei sume au fost și pierderile din anii trecuți.

Un alt motiv, esențial, care a dus la sistarea activității cabinetului a fost adresabilitatea. Dacă serviciile medicale erau prestate în marea lor majoritate pentru membri CARP, atunci susținerea pierderilor era posibilă cu aprobarea adunării generale, doar că situația a fost total diferită.În anul 2018, din cei 300 de pacienți care au trecut pragul cabinetului, doar 68 sunt membri CARP, ne-a spus președintele instituției, Ioan Eana.

Cel mai probabil nici unul dintre angajații aflați în preaviz nu va ajunge șomer pentru că deja s-au găsit soluții și își vor continua activitatea la alte unități sanitare.

Teodora Ciofalcă

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*