Altercație violentă între un consilier local și primarul din Botoroaga

Ședința de marți a Consiliului local  Botoroaga a fost una cu scandal  și s-a terminat cu bătaie. Disensiunile dintre primarul liberal, Mihail Cojocaru și consilierul local social – democrat, Constantin Dorobanțu nu s-au oprit în sala de consiliu și au continuat după ședință transformându-se în agresiune fizică. Cei doi s-au lovit reciproc după ce și-au aruncat cuvinte jignitoare culminând cu apelativul” infractor” pe care și l-au atribuit reciproc. De la vorbe și până la pumni nu a mai fost decât un pas, doar că nu ne dâm seama prea bine cine a lovit primul, din cauza versiunilor total diferite ale celor doi aleși locali ca și orientarea lor politică, principalul motiv al diferențelor de opinie.

De ce s-au luat la trântă  la propriu, puterea și opoziția, am aflat chiar de la cei implicați în acest scandal. Primarul Mihail Cojocaru spune că Dorobanțu a propus inițierea unui proiect de hotărâre prin care 3 % din indemnizația fiecărui ales local din comună să fie direcționati către Spitalul de oncologie pentru copii ce se construiește în București, dar un asemenea demers nu este legal și nu poți să obligi pe cineva să contribuie la un act umanitar..Pâna aici variantele celor doi coincid, doar că Dorobanțu susține că a mai făcut o propunere ce l-a iritat pe primar, sa fie restituiți banii plătiți de cetățeni pentru cele 7 luni cât nu s-a efectuat serviciul de pază.

După ședință, la ieșirea din sală, primarul susține că Dorobanțu l-ar fi așteptat și discuțiile în contradictoriu au continuat până când s-a trecut la agresiuni fizice. Potrivit declarațiilor primarului, Dorobanțu l-a lovit cu pumnul în față și l-a împins spre  balustradă fiind în pericol de a se prăbuși pe scări, moment în care a pus mâna pe față agresorului pentru a se apăra. Viceprimarul și un alt consilier local au intervenit și l-au ținut pe Constantin Dorobanțu să nu îl împingă peste balustradă. Ioan Geanta, viceprimarul comunei Botoroaga, unul dintre cei care au intervenit pentru aplanarea conflictului susține că evenimentele s-au desfășurat în maniera descrisă de primar, dar Constantin Dorobanțu spune altceva. Consilierul social – democrat recunoaște că a avut o altercație cu primarul, după ce au părăsit sala de sedință și că acesta l-a lovit primul, după care alți consilieri liberali l-au ținut și primarul l-a lovit  în ochi.

Atât primarul cât și consilierul local au ajuns la medic după această dispută, unul cu o contuzie facială, celălalt cu o leziune oculara, iar conflictul dintre cei doi nu s-a stins complet.

Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*