Rusia a învins Canada la Mondialul de hochei pe gheață pentru juniori

Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă pentru juniori sub 20 de ani a programat, la Vancouver, în Canada, ultima etapă din faza grupelor.
Selecționata Rusiei s-a impus în fața gazdelor din Canada, în meci derby, cu scorul de 2-1. Elevii antrenorului Valeri Bragin au egalat scorul în prima treime, prin Denisenko, în superioritate. Glass maculase tabela după numai două minute de joc, în favoarea Frunzei de Arțar.

În repriza a treia, Stien a marcat golul victorios, astfel că Rusia a câștigat grupa cu maximum de puncte, 12.

Într-un derby al celeilalte jumătăți de tablou, SUA a învins Finlanda cu 4-1.

În sferturile de finală, împerecherea echipelor este următoarea:

Rusia – Slovacia
Suedia – Elveția
Canada – Finlanda
SUA – Cehia

Meciurile vor avea loc în noaptea de 2 spre 3 ianuarie.

Diseară, la ora 20.00, are loc Winter Classic-ul din NHL, liga profesionistă nord-americană. Vor juca pe stadion, în aer liber, Chicago Blackhawks și Boston Bruins.

În precedentul meci din grupe, Rusia a învins Elveția cu 7-4, spectatorii din tribune fiind martorii unui moment mai puțin întâlnit pe patinoare.  Prima perioadă a fost câștigată de elvețieni cu 2-1, după care rușii au revenit și au egalat. Un prim moment-cheie s-a petrecut în minutul 16:55 al reprizei de mijloc, când Samorukov a pierdut un puc, iar Lehmann a sprintat spre poarta adversă. Același Samorukov l-a agățat cu crosa, dar atacantul elvețian a continuat faza. Samorukov l-a mai busculat odată pe hocheistul advers, iar arbitrii au dictat reluare video. S-a luat o decizie mai puțin întâlnită, cei din Țara Cantoanelor beneficiind de două șuturi de penalitate consecutiv. Portarul Tarasov a fost însă imbatabil, așa că l-a blocat prima dată pe Lehmann, apoi pe Kurashev, iar tabela a rămas 3-3.

În startul reprizei a treia, rușii au marcat în inferioritate pentru 4-3, iar apoi au zburdat până la final de meci, obținând a treia victorie consecutivă.

Phillip Kurashev, cel care a ratat al doilea șut de penalitate, este fiul unui fost internațional sovietic, Konstantin Kurashev, care a reprezentat reprezentat URSS la Universiada din 1985 și a jucat pentru naționalele unionale de juniori U18 și U20. Kurashev a fost draftat de Chicago Blackhawks, pentru care evoluează în NHL.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*