Șase cluburi de table în Teleorman

Popularul joc de table are statut de sport în România, conform legislației în vigoare. Pe certificatele de identitate sportivă a 6 cluburi sportive este înscrisă și disciplina table. Cele 6 sunt: CSM Alexandria, Atletico Alexandria, Supercross Alexandria, Flacăra Călinești, CS Igo Pro Alexandria și CS Atac Roșiorii de Vede.

Niciunul dintre acestea nu este afiliat la Federația Română de Table/Backgammon, instituție care va gira participarea României în luna aprilie, la Campionatul Mondial pe echipe din Muntenegru.

Până atunci, chiar și jucătorii teleormăneni pot să participe la concursuri de selecție pentru echipa națională.

La nivel internațional, regulamentul jocului de table este un pic diferit utilizându-se cubul de dublaj care poate spori valoarea punctelor puse în joc. De asemenea, foarte populară în ultima vreme este și varianta online a jocului de table.

În Teleorman, cu diverse ocazii, gen zile ale localităților, se organizează competiții de table. Cele 6 cluburi existente în Teleorman ar putea forma o Asociație Județeană, așa cum există la Iași de exemplu, ori ar putea să se adreseze DJTS-ului, pentru organizarea unui campionat județean.

În 23 decembrie, la ora 10.00, la București este anunțată o competiție de backgammon.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*