Beneficii financiare pentru veteranii de război roșioreni

Autoritățile locale roșiorene au decis, ca începand de anul viitor, să acorde celor 7 veterani de război care mai sunt în viață anumite sume de bani cu ocazia unor evenimente importante,cum ar fi împlinirea vârstei de 100  ani, aniversarea zilei de naștere, Ziua veteranilor sau Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

Pentru a asigura sumele necesare acestor plăți din bugetul local a fost inițiată și aprobată o hotărâre de consiliu local prin care se stabilește modalitatea de acordare a  beneficiilor pentru veterani.

Deși decizia autorității locale vine destul de târziu și chiar dacă sumele acordate nu sunt foarte mari, prin acest gest comunitatea locală dă semne  că le recunoaște meritele acestor eroi în viață, chiar și în al doisprezecelea ceas.

Începand din 2019, pentru veteranii de război roșioreni vor fi acordate din bugetul local următoarele sume: 1.000 lei- la împlinirea vârstei de 100 ani, 500 lei – la aniversarea zilei de naștere, 500 lei – la sărbătoarea Zilei veteranilor de război din 29 aprilie a fiecărui an, 500 lei – cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice,  sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie.

Doar 7 veterani mai sunt acum printre noi, toți trecuți de venerabila vârstă de 90 de ani: Ioan Dulă- 99 ani, Dumitru Boangher – 97 ani, Stancu Niță – 96 ani, Marin Bălan – 95 ani, Dumitru Ștefănescu – 94 ani, Ionel Daia – 94 ani, Gheorghe Burghele – 91 ani.

Recunoștința față de acești oameni nu poate fi evaluată în cifre, iar faptele lor  rămân în istoria acestui popor.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*