DSP Teleorman ia măsuri drastice la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede

DSP Teleorman a decis, astăzi, închiderea  secțiilor ATI, Ortopedie, Chirurgie și  Blocul Operator de la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede și a spălatoriei, în urma anchetei declanșate la unitatea spitalicească unde un pacient a contactat bacilul piocianic, o bacterie extrem de periculoasă. Ancheta a scos la iveală faptul că în spitalul din Roșiorii de Vede este vorba de o infecție nosocomială “ca la carte”, situație în care se impun măsuri drastice, inclusiv închiderea secțiilor prin care a fost plimbat pacientul.

Deși conducerea spitalului avea obligația să transmită către DSP toate datele, au omis să anunțe că pacientul a mai fost internat timp de șapte zile la ortopedie, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie și reinternat la o zi după externare pentru că acuza dureri abdominale. Abia la trei zile după a doua internare s-a constatat infectarea  pacientului cu această bacterie extrem de periculoasă.

La sfârșitul lunii trecute,  pe lenjeria curată scoasă din mașina de spălat a fost depistat bacilul piocianic și DSP a decis, atunci, închiderea temporară a spălatoriei spitalului pentru dezinfecție.

Deși este vorba de o infecție nosocomială, o situație extrem de gravă având în vedere că bacilul piocianic cauzează o serie de infecții periculoase, conducerea spitalului  a ascuns adevărul despre pacientul infectat. Printre măsurile luate de conducerea  DSP Teleorman, în acest caz, se afla și sancționarea persoanelor responsabile.

Teodora Ciofalcă

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*