Primăria Scrioaștea se dotează cu utilaje pentru lucrări edilitare

Localitățile rurale cu bugete mici care nu pot asigura dezvoltarea și investițiile importante sunt nevoite să caute soluții de finanțare prin intermediul unor programe naționale și europene. Este și cazul Primăriei Scrioaștea care este pe punctul de a achiziționa mai multe utilaje cu fonduri europene, finanțare deschisă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Primăria Scrioaștea a obținut o finanțare de 82.000 euro pentru achiziția de utilaje cu care să îmbunătățească activitatea serviciilor publice comunale. Din această suma vor fi achiziționate un tractor de 100 CP, o remorcă de 10 tone, greder purtat, presă de balotat, braț pentru toaletarea copacilor, cositoare rotativă și burghiu pentru buldoescavator.

Cu noile dotări, administrația publică va asigura deszăpezirea străzilor și a drumurilor din comună mult mai repede, durata intervenției în caz de ninsoare abundentă fiind redusă la jumătate. Edilul localității, Marian Șefu  spune că aceste servicii, cum ar fi deszăpezirea, toaletarea copacilor, întreținerea pășunilor și a terenurilor ce aparțin comunității locale pot fi asigurate cu forțe proprii și costuri mult mai mici când dispui de dotările necesare. Dacă tot există fonduri nerambursabile pentru aceste investiții ar fi o mare greșeală să nu faci tot ce trebuie ca să le obții, este de părere edilul comunei Scrioaștea.

Teodora Ciofalcă

 

1 Comment

  1. Un baiat foarte istet Marian Sefu, il cunosc de zeci de ani. Merita felicitat. La cat mai multe investitii din fonduri europene nerambursabile !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*