Senatorul Eugen Pîrvulescu, implicat în proiectul Supereroi

Ultimele statistici ne arată că România are peste 4 milioane de cetățeni care au ales calea străinătății, în căutarea unui trai mai bun pentru ei și familiile lor. Între timp, tot mai mulți dintre copiii acestor români rămân singuri acasă. Statul știe prea puține despre aceștia, iar drama lor ajunge de cele mai multe ori subiect al reportajelor de știri. Și în județul Teleorman întâlnim, din păcate, foarte multe astfel de cazuri. În ultimii ani, numărul școlilor care raportează cazuri de copii singuri acasă a crescut, iar soluțiile întârzie să apară.
Astfel, m-am alăturat acestui proiect ambițios, Supereroi, prin care își propune să vină în sprijinul copiilor rămași singuri acasă din județul nostru, prin construirea unor rețele de voluntari, mentori și suport material și psihologic. Prin acest program, ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii din județ, dar și din toată țara, să le înțelegem nevoile și să gândim politici publice sustenabile pentru viitorul lor.


În cadrul unui eveniment organizat duminică, în comuna Botoroaga, alături de domnii Ciprian Ciuperceanu, primar al comunei Drăgănești Vlașca, Mihail Cojocaru, primar al comunei Botoroaga, și Vică Tăbărana, primar al comunei Moșteni, am purtat discuții cu 60 de copii din aceste localități. Ni s-au alăturat inițiatorii acestui proiect, Sebastian Burduja, Diana Cioltei Crețu și Alexandru Popescu, dar și invitații surpriză Bromania și Ștefan Stan. Timp de câteva ore, am fost aproape de acești copii, încercând să le insuflăm încredere.
În următoarele luni ne propunem să ducem acest subiect și la nivelul Parlamentului, unde să găsim și soluții legislative pentru îmbunătățirea situației acestor copii. Este datoria noastră, a tuturor, să ne implicăm și să ne gândim la viitorul acestor copii. România de mâine nu se poate construi fără ei!

Senator
Eugen Pîrvulescu

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*