Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Iată, vin colindătorii!”, la a IV-a ediție

Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, organizează luni, 17 decembrie 2018, a IV-a ediție a Festivalului tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Iată, vin colindătorii!”.
Festivalul reunește la Alexandria grupuri de colindători din diferite zone ale țării. De la ora 15, pe pietonalul din centrul Alexandriei va avea loc parada datinilor și obiceiurilor de iarnă, iar de la ora 16, grupurile de colindători vor urca pe scena amplasată în centrul orașului și vor susține un program artistic care va cuprinde datini și obiceiuri specifice zonei pe care o reprezintă.
La ediția din acest an a festivalulului „Iată, vin colindătorii!” participă Elena Mimiș Trancă și Grupul de colindători „Liliacul” din Baia de Aramă, județul Mehedinți, „Ceata Urșilor lui Gavrilă” din Asău, județul Bacău, Radu Lazăr și Grupul de colindători „Someșana” din județul Cluj, Ileana Matus și Ansamblul „Mara” din Maramureș, Călin Brăteanu și Ansamblul „Botoșana” din Suceava și ansamblurile „Junii Crișului” și „Dubașii” din Dieci, județul Arad. Județul Teleorman este reprezentat la festival de Grupul vocal bărbătesc „Burnasul”. Spectacolul va fi prezentat de Violeta Ianculescu, realizator evenimente folclorice la Radio România.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*