Șoferii ambulanțelor din Corabia, cercetați penal

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

”Procurori, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mișcare a acțiunii penale față de 15 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, faptă prev. si ped de art.295 alin.1 C.P., fals material in înscrisuri oficiale, în formă continuată, faptă prev. si ped. de art. 320 alin.l C.P., cu aplic art 35 C.P.și uz de fals, în formă continuată, faptă prev. si ped. de art.323 C.P., cu aplic art 35 C.p. și toate cu aplic art 38 C.P., iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar față de 13 dintre aceștia.”

În actul de inculpare s-a reținut următoarea situație de fapt:

„ În perioada 2015-2018, inculpații în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție,” spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia în comunicatul de presă trimis redacției noastre.( Ziarulcontrapunct.ro )

Procurorii susţin că şoferii vizaţi de anchetă mrgeau să alimenteze cu motorină de fiecare dată, în jurul orei 19, când se făcea schimbul de tură şi nu erau însoţiţi de medici sau de asistenţi.

Pentru că ştiau că există camere de supraveghere, indivizii se ascundeau în spatele portierei deschise ca să nu fie filmaţi când turnau o parte din motorină în canistre şi nu umpleau tot rezervorul.

Şoferii vizaţi de anchetă sunt cercetaţi deocamdată pentru furt şi au fost plasaţi sub control judiciar. Ei au fost suspendaţi şi nu mai au voie să meargă la serviciu.

Sorin Lia, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia spune că: “Asistenţii medicali le solicitau cu diverse ocazii să meargă mai repede către eveniment, lucru pe care îl refuzau, tocmai în ideea de a-şi crea nişte plusuri de motorină pe care să şi-o însuşească.”

Din acest motiv – susţin procurorii – salvările ajungeau târziu la pacienţi iar actul medical a fost periclitat. Anchetatorii investighează dacă moartea a opt oameni are legătură cu intervențiile întârziate ale ambulanțelor.

La ambulanţa din Corabia acum mai sunt doar 5 conducători auto. Pentru a acopierii golul creat au fost detaşaţi şoferi din Caracal şi Slatina În acelaşi timp, au fost scoase de urgenţă la concurs 15 posturi de şofer de ambulanță.

Marcela Țânțaru

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*