Comunele oltene nu se lasă mai prejos când vine vorba de accesarea fondurilor pentru rezolvarea problemelor majore ale localităților

La Radomirești, Sîia Nicușor primarul comunei vorbind despre realizările recente și de ce cele din anii trecuți, spune că are’’ în derulare un proiect pentru un teren de mini fotbal. În 2015 prin GAL s-a modernizat piața comunală. S-au modernizat și asfaltat străzi pe o suprafață de 15 km. La momentul acesta, în stadiu de discuție se află un proiect de alimentare cu apă în satul Crăciunei, acesta având un sistem vechi, iar cetățenii folosesc în gospodării apa din puțurile proprii’’.


În comuna Mihăești, aflăm de la primarul Dobrițan Constantin că au fost reabilitate școala și grădinița iar din primăvară va incepe modernizarea drumurilor pe o distanță de 6,5 km. Prin GAL primăria a achiziționat un buldoexcavator. A fost modernizat și iluminatul public, cu leduri.
O parte dintre locuitori lucrează la o fabrică de confecții din comună și în evidențele primăriei se găsesc 7 persoane pentru asistență socială.
Nu știm cât de mulțumiți sunt locuitorii comunelor, dar observăm că în majoritatea cazurilor, primarii se străduiesc să obțină și să beneficieze de orice mijloc de finanțare pus la dispoziție de guvern sau de UE. Mai greu sau mai ușor de obținut, numărul proiectelor accesate arată implicarea și dorința primarilor de a răspunde nevoilor stringente ale locuitorilor unde au fost aleși.
Liviana C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*