Festival de folclor pentru copii și tineri, “Unirea pentru veșnicie” , ediția a II-a

Sute de copii și tineri au participat la a doua ediție a Festivalului de folclor” Unirea pentru veșnicie” organizat de Direcția pentru cultură a municipiului Roșiorii de Vede. Portul, cântecul și dansul popular românesc au încantat publicul prezent la acest eveniment ce se dorește a deveni tradiție în municipiul Roșiorii de Vede.
Pe scena Festivalului – Concurs au urcat ansambluri și grupuri folclorice de la unitațile de învățământ din Roșiorii de Vede și din comunele Drăcșănei, Dobrotești- Merișani , Beuca, Troianul, Măldăieni și Scrioaștea.
Juriul condus de viceprimarul municipiului Roșiorii de Vede, Cristiana Piper Savu a decis ca Trofeul festivalului și premiul cel mare în valoare de 1000 lei să fie acordat Ansamblului de dansuri „Voinicelul” de la Școala Zaharia Stancu. Organizatorii au pus la dispoziția concurenților alte 17 premii cuprinse între 200 – 700 lei. S-au acordat câte două premii I, II, și III, două mențiuni speciale și alte nouă mențiuni cu premii a căror valoare variază între 600 și 200 lei.


Pe primul loc s-au clasat Școala Alexandru Depărățeanu și Ansamblul folcloric din comuna Drăcșănei. Locul doi a revenit „Fluierașilor” de la Beuca și Ansamblului „Bujoreii de la Troianul”, iar pe locul trei s-au clasat Școlile Zaharia Stancu și Mihai Eminescu. Mențiuni speciale au fost acordate „Călușarilor” din comuna Drăcșănei și celui mai mic călușar din concurs, Giani Ciurea, care la numai trei ani a făcut senzație cu evoluția scenică impecabilă.


Alte mențiuni au fost acordate Ansamblului „Marin Cotoanță” din Măldăieni, „Mugurași de fluier” din Merișani, Școlii Dan Berindei, Liceelor Virgil Madgearu, Emil Racoviță și Anghel Saligny, Colegiului Național Anastasescu și Cercului Casei de cultură din Roșiorii de Vede.
Cum în municipiul Roșiorii de Vede nu există o sală de spectacol adecvată pentru astfel de evenimente, Festivalul de folclor s-a desfășurat în Sala de sport a Școlii Dan Berindei.
Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*