Creșterea salarială a golit bugetele primăriilor din Teleorman.

Primarii din Teleorman se plâng că nu mai sunt bani de salarii.

Cu surle și trâmbițe, Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii a promis cresteri salariale pentru bugetari și a venitului minim garantat începând cu 1 ianuarie 2019.

”Salariul minim pe economie crește la suma de 2050 lei din ianuarie. În momentul venirii la guvernare, în 2017, acesta era de 1250 lei. Tot de la 1 Ianuarie vor crește salariile bugetarilor, cu 25 la suta din diferența până la grila stabilită în 2022. De exemplu, un consilier care acum are 2000 lei salariul, iar în grila din 2022 are stabilit un salariu de 6000 lei, va avea o creștere de 1000 lei.” relatează Lia Olguța Vasilescu pe contul ei de socializare.

“În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

”Pentru luna noiembrie nu mai sunt bani!”

Primarul comunei Conțești, Viorel Peța a spus că are în subordine 8 funcționari publici, 4 angajați la pază si 5 pompieri, pentru care merge la autoritățile județene să gasească bani pentru salariile lunii noiembrie. ”Sacul primăriei este gol și vin sărbătorile”. Întrebat dacă majorarea salarială a afectat bugetul primăriei acesta a raspuns ”Da… și este din ce în ce mai greu să gasesc bani!”

În aceeași situație se află majoritatea primăriilor comunelor din sudul țării. Primarul comunei Bujoru – Gheorghe Sârbu susține același lucru, ”Din bugetul nostru mic, trebuie susținute și proeictele în derulare, cheltuielile cu utilitățile, dar și salariile bugetarilor. Ne descurcăm greu!”

”Nu va curge numai lapte şi miere!”- avertiza ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, referitor la majorările salariale ce urmează.
Guvernul a decis ca, de la 1 decembrie, salariul minim brut pe economie să crească la 2.080 de lei, iar de la 1 ianuarie să se aplice şi legea salarizării.
Dar, atenţie! Creşterile salariale vor aduce şi disponibilizări în sistemul bugetar.

Tânțaru Marcela

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*