Asfalt turnat printre fulgi de zăpadă, pe strada 1 Mai

Prima ninsoare i-a surprins pe cei care execută lucrările de modernizare a străzilor din Roșiorii de Vede când turnau primul strat de asfalt pe strada 1 Mai. Deși era duminică seara, nu puteau irosi un transport de bitum cald așa că l-au turnat pe o porțiune de stradă, atât cât a ajuns.
Unii asfaltează pe ploaie, alții pe ninsoare, bani să iasă, mai ales când plățile nu ridică probleme. Cum execuția pe cele 10 străzi aprobate la finanțare pentru modernizare a început destul de târziu, se va lucra, cel mai probabil și în decembrie sau atât cât temperatura la nivelul solului va permite, după cum ne-a spus edilul municipiului, Valerică Cîrciumaru.


O altă stradă aflată în lucru este Oituz, unde lucrările au fost întrerupte pentru câteva zile, până trece acest episod de iarnă. Primarul, Valerică Cîrciumaru spune că i-a averizat pe constructori ca la momentul întreruperii lucrărilor să nu lase carosabilul și trotoarele într-o stare care să le facă impracticabile pe timpul iernii. Stadiul lucrărilor este diferit de la o stradă la alta, dar acestea nu vor putea fi terminate până când iarna își va intra pe deplin în drepturi.
Chiar dacă primul strat de zăpadă s-a așternut în doar câteva ore pe străzile din Roșiorii de Vede și se anunță precipitații mixte în zilele următoare, edilul municipiului ne-a asigurat că nu va fi afectată calitatea lucrărilor executate acum și “are încredere deplină în profesionalismul constructorilor care știu ce au de făcut”.
Acum îl credem pe cuvânt, urmand să ne convingem la primăvară cât de bine s-a lucrat, dacă va crește și aici sau nu iarba prin asfalt.
Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*