Concedieri masive la o fabrică de confecții din Alexandria

Câteva sute de angajați din Alexandria și Zimnicea vor îngroșa rândurile șomerilor din Teleorman. Englezii de la Time Internațional intenționează să disponibilizeze 610 angajați de la unitățile de producție din Alexandria și Zimnicea.
Deși sediul firmei cu patronat englez este în București, activitatea de producție axată pe confecții pentru bărbați se desfășoară în cele două puncte de lucru din Teleorman, cea mai mare unitate fiind în Alexandria, la fosta “Filatură” și la Zimnicea. Din informațiile noastre, firma are cam 1800 de angajați în Teleorman,din care o treime vor fi concediați.
Deși unitatea este o adevarată fortăreață unde nu te poți uita nici peste gard, dar să mai stai de vorbă cu cineva, am aflat din surse neoficiale că unul dintre criteriile de selecție a celor care răman ar fi renunțarea la transportul asigurat de firmă pentru angajații din alte localități. Adică, dacă nu sunt din oraș, ori fac naveta pe banii lor,ori pleacă acasă.
Cei mai mulți angajați sunt în pragul disperării de când asupra lor planează pericolul pierderii locului de munca, mai ales că nu au nici sindicat care să le apere drepturile, ca în majoritatea firmelor private.
Când într-o instituție publică se fac disponibilizări este zarvă mare, toată lumea se agită, se fac presiuni, proteste, se blochează activitatea, dar când o firmă privată concediază o treime dintre angajați, într-un județ cum este Teleormanul, cu o rată a șomajului foarte mare, pensionari mulți și angajați puțini, toată lumea tace.
Teodora Ciofalcă

1 Comment

  1. Aici este de si domnul primar PETRE pârvu care in loc sa facă locuri de munca in Zimnicea se duce prin alte orașe la alte firme care au nevoie de oameni si daca au ii trimite pe cei de la Zimnicea .Păcat

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*