Paradă militară, la Roșiorii de Vede, în onoarea căpitanului – erou Mihai Corlătescu și a ostașilor săi

Roșiorenii își omagiază eroii
26 noiembrie 1916 este o zi cu semnificație pentru istoria municipiului Roșiorii de Vede. Este momentul în care la Roșiorii de Vede are loc vestita „şarjă a căpitanului Corlătescu”, dovadă de înalt patriotism în apărărea orașului de ocupația trupelor germane. O placă de marmură a fost ampasată de municipalitate, în urmă cu cinci ani, pe strada care îi poartă numele capitanului Corlătescu, singura mărturie a unei zile memorabile în care acești eroi au făcut sacrificiul suprem apărând orașul.
În an centenar, autoritățile au decis să organizeze, pe 26 noiembrie, un eveniment comemorativ special în onoarea eroului, căpitan Mihai Corlătescu și a ostașilor din Escadronul 2.Regimentul 5 Roșiori.

Ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor

Evenimentele din Ziua omagierii căpitanului – erou Mihai Corlătescu și a ostașilor săi vor începe la ora 11 cu prezentarea oficialitățilorșsi a Onorului de către Detașamentul de onoare al Garnizoanei Alexandria, urmate de ceremonialul religios, Slujba de Te Deum fiind oficiată de reprezentanții Episcopiei Alexandriei și Teleormanului și ai Protoieriei Roșiorii de Vede.
După alocuțiunile oficialităților și invitaților vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor cazuți în Primul Război Mondial, iar Corala AXIOS a Episcopiei Alexandriei și Teleormanului va susține un program de cântece patriotice.
Cel mai spectaculos moment, așteptat de roșioreni de câteva decenii, parada militară va încheia ceremonia cu defilarea Detașamentelor de onoare ale Batalionului 22 Infanterie Caracal, Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman “General de brigadă Ion Bunoaiaca” și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Alexandru Dimitrie Ghica “ al județului Teleorman.
Este primul eveniment de amploare organizat la Roșiorii de Vede în memoria eroilor zilei de 26 noiembrie 1916 și primul din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a României.
Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*