Se boicotează campania de informare pentru referendum?

 Coaliția pentru Familie este o asociație fără statut juridic, neafiliată confesional sau juridic, la care au aderat 44 de organizații neguvernamentale care militează pentru promovarea valorilor familiei tradiționale. Obiectivele declarate ale coaliției sunt definirea familiei, în legislație si în constituție precum si informarea populației tinere cu privire la importanța familiei, întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat si o femeie.

Coaliția pentru Familie ne-a trimis un Comunicat de Presă pe care vi-l prezentăm integral:

“Initiativa cetăţenească pentru revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României se confruntă zilele acestea cu  o tentativă gravă de excludere a ei din spaţiul media din întreaga ţară. Suntem sesizaţi în fiecare oră cu interzicerea accesului la mass media locală şi naţională. Emisiuni de radio şi de televiziune sunt programate şi apoi oprite în ultima clipă fără o motivare legală.

În condițiile în care toate dispozițiile legale și constituționale prevăd dreptul românilor de a fi informați cu privire la obiectul real al acestui Referendum, avertizăm că politica de blocare a emisiunilor radio și T. V. care ar putea conduce la informarea reală a publicului se încadrează într-o practică nedemocratică și nu face decât să servească interesele acelora  care se opun Referendumului. Propaganda anti Referendum se revarsă pe majoritatea ecranelor și posturilor radio, fără nici cea mai mică încercare de echilibrare a opiniilor și mesajelor.

De asemenea, punerea campaniei de informare pentru Referendum în rama unei campanii electorale, eliminând astfel din orice dezbatere publică sutele de organizații civice și pe reprezentanții lor care au inițiat și susținut acest demers, este profund injustă, îngrădind dreptul la liberă exprimare. Boicotarea campaniei de informare a publicului este practic îndreptată împotriva tuturor celor 18 milioane de cetățeni români cu drept de vot chemați la urne și constituie un grav atentat la adresa democrației și suveranității poporului român.”

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*