Proiect cu finanțare europeană și colaborare bulgară la Primăria Roșiorii de Vede

Relația de prietenie  dintre municipiile Roșiorii de Vede și Gorna Oriahovitza finalizată la distanță de câtiva ani prin înfrățirea celor două orașe din România și Bulgaria a deschis drumul unei colaborări materializate într-un proiect comun cu finanțare europeană.

Proiectul derulat în colaborare cu Primăria municipiului Gorna Oriahovitza,intitulat “Abordarea inovatoare pentru promovarea patrimoniului cultural natural” are o valoare de aproximativ 460.000 euro  și presupune realizarea în comun au unor obiective.

Primarii celor două municipii partenere,Valerică Cîrciumaru și Dobromir Dobrev s-au întalnit pe 12 septembrie la Biroul regional de cooperare transfrontalieră  din Călărași,unde a fost semnat contractul de cofinanțare.Pe 19 septembrie, reprezentanții celor două unități administrativ teritoriale s-au întâlnit. la Gorna Oriahovitza, cu echipa de consultanți și a fost stabilit calendarul activităților pentru  inplementarea proiectului ce se va derula pe o perioadă de doi ani.

La finalul acestui proiect, municipiul Roșiorii de Vede va avea un muzeu virtual dotat cu aparatura 3D în este prezentată istoria orașului.Muzeul virtual va funcționa în clădirea Centrului cultural care va suporta lucrări de reabilitare în cadrul proiectului.În prima parte a programului de implementare este prevăzută realizarea unor filmulețe în format 3D care vizează obiective din municipiul Roșiorii de Vede.

Teodora Ciofalcă

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*