Cine mai vrea să muncească?

Puțini sunt cei ce mai doresc a munci. La AJOFM se înregistrează locuri de muncă vacante. Societățile private sau pe acțiuni au nevoie în permanență de oameni pe care să îi angajeze cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Solicitările lor sunt conform societății în care trăim. Studii liceale și fără experiență în proporție de 90% sunt cerințele. Adică, există locuri de muncă pentru fiecare, după posibilități și capacități,iar salariul se oferă începând de la minim pe economie până la 1500 de euro.

Toate bune și frumoase. Locuri de muncă sunt, dar ce te faci că potențialii ocupanți …nu există. Pe nimeni nu interesează să muncească, mai ales cu contract de muncă.

Au rămas în țară doar puturoșii și lichelele?

Majoritatea românilor care au un dram de curaj sau cărora le-a ajuns cuțitul la os de sărăcie își fac bagajul și pleacă în lumea largă să muncească. Unii au o situație grea iar alții vor mai mult decât au, iar în România niciodată nu vor câștiga sumele pe care le primesc în alt colț de lume. Asta se tot întâmplă de la revoluție încoace, dar în ultimii ani parcă țara noastră s-a întors cu susul în jos și din alt motiv. Cei ce rămân în țară așteaptă ca soții sau părinții, sau copiii după caz, să le trimită euroii sau lirele ca să poată huzuri. Niciodată nu s-au gândit că ar putea aduce și ei un ban în plus, angajându-se.

Printre noi mai trăiește o categorie de lichele, asistații social. Aceștia nici în ruptul capului nu ar lăsa suma modică ce o primesc de la primărie -DEGEABA-fără să se streseze, pentru un salariu și contract de muncă. Marea majoritate numesc ,,salariu,, acel ajutor,dar când vine vorba de a presta pentru el câteva ore de muncă în folosul comunității care îi plătește sunt revoltați,bolnavi,neputincioși,dar mai ales săraci,iar pe săraci trebuie să-i ajuti,nu sa-i pui la muncă.

Munca este grea când nu știi  și nu vrei să faci nimic

Mai sunt unii,destul de mulți,care au terminat cu chiu,cu vai o școală unde n-au învățat nimc,dar au pretenții mari.Preferă să traiască pe spatele părinților și bunicilor decât să accepte un loc de muncă ce nu le satisface orgoliul.CV-ul e aproape gol, dar salariul trebuie să fie musai mare,programul lejer și să nu facă mai nimic de banii pe care îi vor.De ce să muncească daca pot să stea,cam așa.

Aceasta este situația reală.Sunt locuri de muncă,poate nu atât de multe cât ne-am dori,dar raman neocupate în timp ce toată lumea strigă”Vrem locuri de muncă!”.

Teodora Ciofalcă

 

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*