Expoziție de fotografie la Biblioteca județeană Marin Preda

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman găzduiește în perioada 25 septembrie – 05 octombrie 2018 o expoziție de fotografii sub genericul Bistrița – oraș vechi cu suflet tânăr, semnata de Alexandru Uiuiu în care acesta surprinde imagini reprezentative bistrițene.

Autorul fotografiilor s-a născut la 20 martie 1962 în Fedru, jud. Bistrița și este fondator al Revistei de Cultură Etnologică şi Etnografică “Zestrea” şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu.

Și-a început activitatea literară la Cenaclul “Vatra” din Tg. Mureș în 1986, iar debutul editorial se produce cu volumul de povestiri Felia amară (Biblioteca Euphorion, Sibiu, 1994).

Dintre cărţile publicate amintim: “Povestiri din pădurile fanteziei”, 2000, “Ridicare în genunchi”, roman, 1999, “Socrate – Poetul”, versuri, 2000, “Aşteptând-o pe Godette”, teatru. Scriitorul a primit nominalizări la Premiile Uniter pentru “Cea mai bună piesă a anului” cu “Marea scofală sau Aşteptând-o pe Godette”, 1999, şi cu “N-ai să-nţelegi nimic sau cât teatru e-n teatru”, 2000.Actualmente este director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Pe lângă preocupările literare, Alexandru Uiuiu fiind eseist, prozator, publicist, are un mare hobby, acela de a fotografia tot ce este frumosLucrările sunt expuse la Sala de lectură a instituției.

 

CP.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*