Moromeții Turnu Măgurele ”contrapunctează” în Divizia Națională de Seniori

Meciul de rugby dintre CSM Bucuresti - CSM Stiinta Baia Mare contand pentru Superliga CEC Bank, disputat pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata, 21 aprilie 2018. © FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

Rugby-ul a avut o frumoasă tradiție în județul Teleorman, derby-urile anilor 80, între Chimia Turnu Măgurele și Rulmentul Alexandria fiind încă vii în memoria iubitorilor de sport.

Această tradiție se pare că va reînvia, mai ales că în ultima vreme au apărut echipe la Turnu Măgurele, Alexandria și Roșiorii de Vede, în plus constituindu-se și Asociația Județeană de Rugby Teleorman. Mai mult, Moromeții Turnu Măgurele a participat câțiva ani în competiții dedicate veteranilor.

În primăvară a apărut ideea înființării unei echipe competitive de seniori, combinată din cele trei centre, care să joace la Divizia A, cel de-al treilea eșalon valoric. Lucrurile se părea că vor intra pe făgașul normal, iar echipa Moromeții Turnu Măgurele a fost înscrisă oficial în Divizia A. Numai că exact în acest sezon, Federația Română de Rugby a decis să comaseze eșaloanele inferioare sub o singură egidă, Divizia Națională de Seniori.

Noul context a bulversat planurile bugetare ale celor de la Moromeții, care s-au trezit în fața altui deviz necesar de cheltuieli pentru întregul sezon. Cu toate acestea, înscrierea inițială nu a fost infirmată, așa că FRR a inclus echipa teleormăneană în grupa Centru-Sud a Diviziei Naționale de Seniori, alături de CS Năvodari, RC Bârlad, RC Grivița, Sportul Studențesc și RCM Galați.

Campionatul a început însă fără rugbyștii teleormăneni care au declarat forfait competiției, la fel ca și cei de la Sportul Studențesc, club de tradiție care a renunțat la echipa de rugby în 15 jucători. Primul meci pe care Moromeții ar fi trebuit să îl dispute era programat la Năvodari, pe 14 septembrie, împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe ale acestui eșalon.

În afara problemelor financiare, efectivul redus ar fi fost un alt obstacol. De exemplu, numărul foarte mic de jucători specializați de linia întâi era un impediment major. Specificul jocului de rugby impune prezența unor jucători antrenați special pentru a evolua pe posturile de pilier sau taloner, care să suporte greutăți și presiuni peste cele obișnuite în grămezile ordonate. Altfel, în cazul în care prevederile regulamentare nu pot fi respectate, echipa în cauză nu poate contesta grămezile simulate.

Cert este că în momentul de față, debutul competițional al rugby-ului teleormănean se amână. Cel puțin ne bucurăm de refacerea terenului ”Botul Calului” de la Turnu Măgurele. La Alexandria nu mai există arene cu buturi nici la Rulmentul, nici în incinta Stadionului PECO.

foto: frr.ro

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 Comment

  1. Ne au impus sa avem 26 de contracte de munca,fapt pt care trebuia sa platim impozit la stat circa 20000 de lei lunar.

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*