Ruse a găzduit jocuri de la Campionatul Mondial de volei

În această perioadă, Italia și Bulgaria organizează împreună turneul final al Campionatului Mondial masculin de volei, competiție netelevizată în România.

Printre orașele desemnate să găzduiască meciuri s-a aflat și Ruse, situat pe granița danubiană româno-bulgară. În moderna Ruse Arena, având o capacitate de 5100 de locuri, s-au disputat meciurile grupei preliminare B, al cărei cap de serie a fost campioana olimpică Brazilia.

De altfel, sud-americanii au câștigat grupa cu 4 victorii și un eșec. Singura echipă care a bătut Brazilia a fost Olanda, cu scorul de 3-1 la seturi. Alte partide foarte spectaculoase la Ruse au fost Olanda – Franța 3-2 sau Brazilia – Franța 3-2.

Cele patru echipe clasate pe locuri calificante la Ruse au fost Brazilia, Olanda, Franța și Canada, în timp ce Egipt și China vor merge în turneul de consolare.

Din cele 24 de echipe participante, 16 au mers mai departe și vor fi împărțite în patru grupe principale, primele două urmând a se califica în sferturile de finală. Ruse nu va mai găzdui, de aici încolo, partide la Campionatul Mondial.

La această ediție s-a înregistrat și un record de diferență într-un set, Rusia învingând Tunisia cu un parțial de 25-6.

Despre Bulgaria putem afirma că se află la a treia competiție majoră, la un sport olimpic, pe care o organizează în 2018, după Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică, la Sofia, respectiv Campionatele Mondiale de canotaj, la Plovdiv.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*