Expoziție cu lucrările copiilor realizate în “Atelierele verii “ la Muzeul de istorie Petre Voivozeanu

În cadrul evenimentelor care marcheaza Zilele Europene ale Patrimoniului,Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu a pus în centrul atenției copiii,cei mai valoroși mesageri ai culturii și tradiției românești.

Zilele Europene ale Patrimoniului desfășurate, în acest an,sub deviza“Patrimoniul nostru:acolo unde trecutul întâlnește viitorul “ se pliază perfect pe inițiativa muzeului roșiorean de a le oferi copiilor posibilitatea să aprecieze patrimoniul cultural prin activități care să le pună în lumină talentul,cultivând respectul față de valorile autentice românești ,păstrate din generație,în generație.

Timp de o lună,zeci de copii au participat la “Atelierele verii” desfășurate la Muzeul de istorie din Roșiorii de Vede în cadrul proiectului Școala de vară -2018.Costumul popular,forma și culoarea lutului,cusături populare,uniforma militară,dimineți colorate în tricolor și harta României Mari au fost temele abordate în cadrul atelierelor de creație unde copiii au învățat despre cele mai importante simboluri naționale.

Cele mai bune lucrări realizate de micii artiști în cadrul programului Școala de vară -2018 au fost reunite într-o expoziție deschisă la  Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului.

Zilele Europene ale Patrimoniului se desfășoară ,în fiecare an, în luna septembrie  și sunt menite să pună în valoare patrimoniul cultural al fiecărei țări și comunități, să sensibilizeze  cetățenii europeni față de bogăția și  diversitatea culturală a Europei.

Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*