Războiul rozelor

PSD este, în ciuda numeroaselor convulsii interne, cel mai mare partid din România atât ca număr de membri cât și ca susținere populară.

Niciodată, în toată istoria sa, partidul nu a avut atâta succes la mase cât a avut sub Liviu Dragnea, deși de-a lungul vremii a avut personalităti mai bine cotate intelectual.

Structurarea partidului, pregătirea campaniei și scorul obținut au fost realizări incontestabile care n-au dat prilejul vreunei manifestări anarhice din subsol. Ar fi fost o utopie contestarea vârfului care a câstigat alegerile într-o așa manieră, PSD fiind dominat la vremea respectivă de un adevărat Cezar.

Problemele apărute de-a lungul guvernării, cu un președinte ieșit din prerogative, oponent fațiș al guvernării, Liviu Dragnea și PSD forțează până la refuz încrederea populară și rezistă tuturor mișcărilor de stradă, mai mult, promovând și aplicând proiecte legislative în interes particular, restrâns și dedicat.

Pe aripile puterii decizionale și ale influenței mutuale, Dragnea ajunge să conduca PSD la modul discreționar,schimbând guverne ce rezistaseră în fața a zeci de mii de protestatari, prin simple gesturi de mustrare.

Gabriela Firea, încărcată de studii și diplome, cu activitate în presa scrisă și tv, pare o oportunistă veritabilă, un caracter disciplinat care suportă cu ușurință rutina, o fire exclusiv procedurală care știe și simte momentul când vechea ordine poate fi atacată.

Deși poate fi reală, însăși suspiciunea primăriței că este spionată poate fi dovada că ea desfășoară activități care să merite a fi spionate.

Gustul de sânge simțit de fosta jurnalistă ii dezvăluie capacitățile de vanator desăvârșit înarmat cu răbdare, cu tactică si înconjurată de haită, e gata să pornească atacul care să-i aducă o candidatură la președinție.

Rămâne de văzut dacă Fuhrerul va cădea sau dacă Firea va fi retrasă în muzeul figurilor de ceară alături de Chirica, Grindeanu, Tudose și Andronescu.

Liviana C.

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*