Despăgubirile acordate în cazul pestei porcine africane

Actul normativ al Ministerului Agriculturii privind despăgubirile în cazul pestei porcine africane, va ajunge marți pe masa guvernanților, a declarat Eugen Teodorovici,ministrul finanțelor

Toți crescătorii de suine trebuie despăgubiți și sprijiniți să iși refacă efectivele de animale după trecerea pestei porcine africane.S-a vorbit despre o despăgubire de la un nivel minim de greutate de fiecare animal sacrificat. De exemplu, tot ce este sub 100 de kg să primească plata de despăgubire la 100 de kg. Ce este peste,se plătește la cât este peste dar nu mai puțin de 100 de kg. Se va stabili și o primă de repopulare când lucrurile vor putea sta sub control. Populația va fi sprijinită pentru repopularea zonelor în care s-au sacrificat animale.

Întrebat de sume, Teodorovici spune că se fac calcule la minister și la ANSVSA.” Ce am primit până astăzi noi am propus la rectificare pentru a fi alocate câteva sume suplimentare, am dat  o propunere către ANSVSA de 50 de milioane de lei în plus, a fost și un acord între instituții cu încă 40 de milioane de lei către ANSVSA,deci astăzi,pe baza acestui calcul,astea sunt sumele,dar pe măsura ce analizele se desfășoară,calculele poate se modifică,vom asigura din buget banii necesari”.

ANSVSA primește în plus 149.5 milioane de lei ,per sold, pentru activitățile specifice eradicării pestei porcine africane.

Liviana C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*