Ziua porților deschise la Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Pentru absolvenții claselor a VIII-a se apropie admiterea la liceu și în această perioadă, unitățile de învățământ din Roșiorii de Vede organizează tot felul de activități pentru a-și prezenta oferta educațională.Un astfel de eveniment a avut loc și la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Roșiorii de Vede unde sute de elevi au trecut pragul instituției,singura de profil tehnic din această zonă a județului Teleorman.

Ziua porților deschise le-a oferit elevilor posibilitatea să viziteze unitatea de învățământ și să afle ce opțiuni au pentru continuarea studiilor în ciclul liceal și profesional.Pentru anul școlar viitor,Colegiul Tehnic Anghel Saligny pune la dispoziția absolvenților de gimnaziu locuri în clase cu profil uman,sportiv și tehnic.

Planul de școlarizare pentru clasa a IX-a cuprinde o clasă pe filiera teoretică,specializarea filologie,acest liceu fiind singurul din muncipiul Roșiorii de Vede unde se studiază și limba germană,iar pe  filiera vocaționala există o clasă cu profil sportiv.

Cei care optează pentru profilul tehnic au la dispoziție două clase cu specializări diferite,technician electromecanic  și tehnician transporturi.

Începând cu anul scolar 2018-2019, fosta Școală profesională auto devine structură a Colegiului Tehnic Anghel Saligny unde pentru anul întâi există doua clase cu specializarea mecanic auto,iar elevii pot efectua gratuit și orele de pregătire pentru obținerea permisului auto pe autoturismele din dotarea școlii.

În planul de școlarizare al colegiului pentru anul școlar viitor sunt cuprinse clase de învățământ seral și postliceal,cu specializarea technician în echipamente biomedicale.

Colegiul Tehnic Anghel Saligny are în desfășurare patru proiecte ERASMUS + cu mobilități pentru elevi în țările partenere,Portugalia,Spania,Bulgaria,Polonia, Italia,Turcia și Letonia.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*