Titlul de “Şcoală Europeană” la Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede

Anul acesta, Școala Gimnazială ‘Zaharia Stancu’ s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, celebrând câștigarea titlului de ‘Școală Europeană’, menit să reflecte efortul depus în ultimii ani pentru a ridica unitatea de învățământ la standarde înalte, recunoscute în plan internațional, în urma implementării unui număr mare de proiecte europene.

Împlinindu-se cuvântul înțelept din popor ‚După faptă și răsplată!’, Școala Gimnazială ‘Zaharia Stancu’ a dovedit încă o dată puterea constructivă a unitatii în diversitate, rezultată din munca în echipă, spiritul de competivitate și de sacrificiu, perseverența și dorința profundă și autentică de a se sincroniza cu succesele europene, de a răspunde cu demnitate cerințelor și expectațiilor sistemelor europene de învățământ.

Competiția națională pentru obținerea certificatului de ‘Școală Europeană’ este recunoscută de către instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și de valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și al formării profesionale.

Această competiție se adresează unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și al formării profesionale și constă în evaluarea calității și a coerenței managementului școlii, reflectate în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului scolii.

În ultimii ani, instituția a fost omniprezentă pe listele câstigătoare ale parteneriatelor școlare Acțiunea K2, dar și Acțiunea K1 ale programului de finanțare Erasmus+. Ultimul proiect câștigat în data de 29 mai 2018 este unul de formare profesională pentru cadrele didactice ‘Stop Bullying – orice copil contează’, fără a omite faptul că în școală se implementează alte două proiecte de parteneriat strategic Acțiunea K2‚ ”A child is a world” și ”Never give up”, dar și un proiect transfrontalier finanțat prin programul ’Interreg – Dezvoltarea unei abordări comune de educație în antreprenoriat la școală’.

Anul acesta, 61 de școli din țară au obținut certificatului de ‘Școală Europeană’, iar din județul Teleorman Școala Gimnazială ‘Zaharia Stancu’ a ieșit castigatoare din cele 3 instituții care și-au depus candidaturile.

Bucuria onorării școlii roșoprene cu un titlu atât de semnificativ a fost dublată de satisfacția primirii unei sume reprezentative de bani din care școala va achiziționa o tablă interactivă utila pentru elevii și cadrele didactice în procesul instructiv-educativ.

Orice titlu cu recunoaștere internațională se prezinta ca o balanță cu cele 2 talere: într-unul se regăseste mulțumirea încununării unor reușite constante, iar în celălalt se află imboldul de a continua munca începută, de a conștientiza responsabilitatea asumată pentru a păstra și a perpetua începutul frumos, de a fi mereu vigilent în a nu coborî treptele parcurse, de a expanda orizontul de așteptări și nu de a-l delimita.

Câștigarea acestui titlu reprezintă o nouă piatră de consolidare a imaginii Școlii Gimnaziale ‘Zaharia Stancu’, deja construită în ultimii ani prin promovarea unui învățământ de calitate, cu performanțe școlare deosebite, cu cadre didactice de o excelentă conduită profesională și intelectuală. cu o bază materială modernă, în continuă îmbunătățire.

 

 

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*