Ambasadorul Indiei, în vizită la Liceul Virgil Madgearu Roșiorii de Vede

Ambasadorul Republicii India în România, Excelența Sa Thanglura Darlong,însoțit de consulul general al Indiei la București Partha Ray a efectuat o vizită oficială în județul Teleorman. După o rundă de discuții cu autoritățile județene ,desfășurată la Primăria Alexandria, la care au luat parte prefectul județului , Florinel Dumitrescu,președintele Consiliului judetean ,Dănuț Cristescu.primarul municipiului reședință de județ, Victor Drăgușin și președintele Camerei de Comerț, Marin Niculcea,diplomații indieni au vizitat compania ELECTROTEL din Alexandria.În cadrul întrevederii au fost abordate teme de interes comun și posibilitatea unei colaborări viitoare cu Republica India, iar Excelența Sa și-a manifestat intreresul și suținerea pentru proiecte culturale și educative, unul dintre acestea fiind Parada Europei ce va avea loc pe 12 mai,în Alexandria.Pentru ca în acest an,la Parada Europei, India va fi reprezentată de elevii Liceului Tehnologic Virgil Madgearu din Roșiorii de Vede,ambasadorul a dorit să viziteze  această instituție de învățământ.

În vizita oficială de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu  Roșiorii de Vede, ambasadorul Indiei a fost însoțit de consulul general, prefectul județului Teleorman și primarul municipiului Alexandria.

După ce au trecut prin câteva săli de clasa și laboratoare ale liceului,cei doi diplomați indieni și oficialii care i-au însoțit au participat la un program special oferit de gazde cu acest prilej.

Elevii liceului au prezentat înalților oficiali unul dintre dansurile indiene pe care le-au pregătit pentru concursul Parada Europei,urmat de o suită de cântece și dansuri populare teleormanene, în interpretarea fluierașilor de la Merișani și a dansatorilor din Drăcșănei.

Ambasadorul Indiei a fost impresionat de primire și de modul în care au reușit elevii liceului roșiorean să reproducă muzica și dansul specifice țării sale.

“Sunt foarte onorat să fiu aici.Eu,împreună cu colegul meu nu sunt pregătit pentru o primire atât de frumoasă.Am citit despre școală,iar doamna director ne-a vorbit despre școală, despre specialitatea școlii și cum vă pregătiți să reprezentați India.Vă apreciez foarte mult pentru pregătirea dumneavoastră și sunt recunoscător,iar dansul pe care l-ați prezentat a fost foarte bun și văd că elevii nu sunt buni doar la studiu,ci și în alte domenii.Nu am nici o îndoială,va veți descurca în viitor.Așteptăm evenimentul pe care îl pregătiți în 12 mai și sunt sigur că India, Ambasada de la București  și această scoala să avem cât mai multe interacțiuni.Vă multumesc foarte mult tuturor,elevi și profesori.” a spus ES Thanglura Darlong,ambasadorul Republicii India în România.

La finalul vizitei,ambasadorul Indiei a scris în cartea de onoare a liceului și a participat la o ședință foto alături de gazde.

 

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*