Secretarul comunei Izvoarele,plângere penală împotriva primarului

Conflictul dintre primarul de la Izvoarele (Olt) și secretarul comunei a ajuns pe masa judecătorilor.Acuzațiile  aduse edilului Florian Constantin fac obiectul unui dosar instrumentat de procurori ce urmează a fi soluționat în instanță.Prima măsură dispusă în acest caz a fost reținerea pentru 24 de ore a primarului comunei Izvoarele,județul Olt.Decizia vine la numai o lună de la soluționarea unui alt dosar în care primarul Florian Constantin a fost acuzat de abuz în serviciu și achitat de magistrații Judecătoriei Slatina.

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

“Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o amenințe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unității administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, care nu respectau dispozițiile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr. 923/2014.

Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat, atât prin efectuarea de amenințări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situația în care persoana vătămată nu-și punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, amenințări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât și prin întocmirea de referate având ca scop declanșarea unor pretinse acțiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus continuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2017, a suspectului CONSTANTIN FLORIAN, la data faptelor primar al com. Izvoarele, jud. Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, prev. și ped. de art. 207 C.pen., ultraj, prev. și ped. de art 257 alin. 1 C.pen., purtare abuzivă, prev și ped de art. 296 C.pen. și instigare la abuz în serviciu, prev și ped de art. 47 C.pen. rap la art 297 C.pen., cu aplic art. 38 C.pen.

Suspectului Constantin Florian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile,fiind  prezentat în data de 14 iulie 2017 Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale și luarea unei măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Propunerea de arestare preventivă a edilului Florian Constantin a fost respinsă de magistrații Judecătoriei Slatina ce au dispus în acest caz măsura controlului judiciar pentru 60 de zile,perioadă în care trebuie să respecte anumite obligații conform  Codului de procedura penală.

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fii primul care comentează

Lasă un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*